[video] op bezoek in het vernieuwde DAF Museum


Na maanden gesloten geweest te zijn is het DAF Museum onlangs heropend, compleet met een nieuw gebouw er bij: de Paccar-wing. In deze nieuwe vleugel is het verhaal van 2000 tot vandaag te zien. Samen met Robert Baarda en Henk Verschoor bracht ik een bezoekje.


Het Daffetaria is uitgebreid. Helaas is de kaart niet uitgebreid, wij kwamen na een lange productieve ochtend rond lunchtijd in het museum aan en zouden een moord doen voor een oer-Brabants worstenbroodje of een lekkere kroket, maar helaas. Wat er wél op de kaart staat is erg lekker, dat moet wel gezegd.

Er lopen meerdere tijdlijnen door het museum, direct naast de ingang, bij de garderobe (met gratis kluisjes!) is een tijdlijn in miniatuur.


Voor mij een oude bekende, deze truck heb ik in zijn laatste werkende jaar, wat niet eens gek lang geleden is, nog wel geladen en gelost.

In de Paccar-wing is ruimte voor het heden.


Toen ik als kind truckfolders verzamelde stond deze op de cover van één van mijn eerste folders.

Bijna 1,3 miljoen kilometer op de teller.


Het nieuwe deel was mogelijk door een flinke donatie van DAF-moederbedrijf Paccar.


Er zitten nogal wat verstokte rokers in onze koninklijke familie, in hun oude bus zitten dan ook opvallend veel en grote asbakken.


Je kunt ook een stukje van het museum afhuren. Zo was er tijdens ons bezoek de presentatie van de kwartaalcijfers vaneen bedrijf wat financieel advies verleent. Eén van de sprekers ging aan de medewerkers uitleggen wat ‘economie’ betekent, of je bij dit bedrijf advies wilt halen laat ik helemaal aan jezelf over.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *