Autoworld Brussels: Jan Clevering in het Jubelpark

In hartje Brussel is in het Jubelpark het museum Autoworld ondergebracht. Het huist een deel van de collectie Mahy (het grootste gedeelte staat in een ander museum, later komt hier nog een verslag van) en wordt meestal aangevuld met auto’s uit private verzamelingen of andere collecties voor speciale tentoonstellingen. Het museum is in principe een automuseum, hoewel er wel een aantal bedrijfsvoertuigen in staan. Mijn bezoek (dat van Jan Clevering, red.) stamt uit alweer 2011. Het museum herbergt heel wat interessante auto’s, waaronder een FN driewielige bestelwagen, een Cord, Een Tatraplan, een Minerva en Delage brandweerwagen, een Automoto uit 1899 (een vierwielig gevaarte met een gewone zit vooraan en een motorfietszit en stuur achteraan), een Jean Piat (dat is in dit geval een auto), een driewielige Aster en Leon Bollée en Belgische merken als Fondu, Imperia, FN, Minerva en Belga-Rise.
Het is een bezoek meer dan waard, zeker als je al in Brussel zou zijn.


Tekst en foto’s Jan Clevering.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *