Boxertransport door Zwagerman

Scania T144
De Boxer, het gezamenlijk door Nederland en Duitsland ontwikkelde pantervoertuig, bestaat uit twee delen. Het basisdeel bevat het onderstel, met de aandrijflijn en het bestuurdersdeel. Deze is technisch grotendeels door GINAF ontwikkeld. Op dat basisdeel wordt een module geplaatst: rijles, commando, genie, vracht of ambulance. De ambulance unit, waar er inmiddels 52 van in dienst zijn, is ontwikkeld door Visser uit Leeuwarden. Toevallig in de tijd dat ik daar werkte. De prototypes mocht ik, op de openbare weg, fotograferen maar toen uiteraard nog niet publiceren. Nu wel, zodat iedereen mee kan genieten van de Scania 143 en Scania T144 van Zwagerman.
Scania 143

One Response

  1. Henry 6 januari 2020 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *