De Truckspotter – Ladoga Trophy 2008

Van 31 mei 2008 tot en met 8 juni 2008 werd vanuit de Russische stad Sint Petersburg de Ladoga Trophy verreden. De rally-raid vond plaats rond het Meer van Ladoga. Vanwege mijn werk in de medische beeldvorming was ik aanwezig in Sint Petersburg in mei 2008. De start van de Trophy was een toevallige bijkomstigheid. Ik (Jaco Terlouw, red) kon enige foto’s maken van het startveld, waaronder de Mitsubishi Pajero van de Nederlandse deelnemers Benny Schulten en Leo Barnard met startnummer 601.
Nissan Patrol
Tijdens een korte wandeling vanaf mijn hotel wilde ik voornamelijk de locale trolleybussen fotograferen. Ik vond echter iets totaal anders tijdens mijn toeristische uitstapje; de start van de Ladoga Trophy 2018.
ZiU trolleybuschassis
ZiU trolleybuschassis
In Sint Petersburg hoort een bezoek aan de Kerk van de Verlosser op het Bloed zeker tot de mogelijkheden. Ik koos echter voor het bekijken van de deelnemers aan de Ladoga Trophy van editie 2008.
Daewoo onbekend/overig
Naast de Russische ZiU trolleybussen zag ik deze, ongetwijfeld ex-Nederlandse, DAF touringcar voorbij komen.
DAF buschassis
Alle deelnemers stonden opgesteld voor de Izaäkkathedraal, centraal gelegen in de stad.
Onbekend meerdere (diverse merken)
Onbekend meerdere (diverse merken)
UAZ 469Mitsubishi PajeroMitsubishi PajeroLada Niva (VAZ-2121)Hummer H2Toyota LandcruiserLand Rover Defender

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *