Dit is waarom ik je niet bel of zomaar bij je bedrijf binnen stap

Regelmatig krijg ik de vraag van mensen die me rondom hun bedrijf gezien hebben de vraag waarom ik niet even langs ben gekomen voor een bakje koffie. Of word ik gevraagd om te bellen maar doe ik dat vervolgens niet. Vaak geef ik dan wel een reden door, maar zelden de reden die achter de reden ligt.
Mercedes-Benz Actros MP3
Wie me iets langer dan vandaag kent, weet dat ik niet goed snik ben, in de volksmond zo genoemd. Ik heb me laten testen, de wetenschappelijke naam is ‘een storing in het autistische spectrum’. De variant die ik heb komt het meest in de buurt van wat ze vroeger Asperger noemden. Dat heeft bepaalde voordelen. Doordat ik hyperfocus heb, weet ik best veel van vrachtwagens. En doordat ik nooit heb geweten hoe ‘normale’ mensen (dreuzels 😛 ) zich horen te gedragen, bestudeer ik al mijn hele leven van buiten de maatschappij mensen, in een poging toch normaal over te komen. Een vorm van mensenkennis die als marketeer enorm van pas komt. Maar het heeft ook grote nadelen, die me in mijn werk enorm belemmeren. Ik ben zeker dat als ik dat niet had gehad, ik al een stuk verder met mijn carrière was. Maar ik kan dus niet zomaar een bedrijf binnen lopen voor een bakje koffie of om ergens om te vragen. Er is een kronkel in mijn kop die dat 99 van de 100 keer tegen houdt. Bellen idem dito. Een berg beklimmen is voor mij gemakkelijker dan deze twee dingen, en daarbij houd ik rekening met mijn gebrek aan enige conditie en enorme hoogtevrees… Dus, lieve (potentiële) klanten en andere mensen: het ligt niet aan jou dat ik niet bij je langs kom. Het ligt aan die vervelende kronkel in mijn kop.

Verder is er nog het feit dat ik mensen soms negeer op evenementen en dergelijke: 90% kans dat ik je niet herken. Voor mij lijkt iedereen op elkaar, vooral blanke/witte (hoe je ook maar genoemd wilt worden) mannen zonder gezichtsbeharing of andere opvallende kenmerken zien er voor mij allemaal hetzelfde uit… En in de andere 10% van de gevallen herken ik je misschien wel maar ben ik overprikkeld waardoor ik mensen anders dan mijn partner gewoon even niet in mijn buurt moet hebben. Verder ben ik chronisch eerlijk. Iets wat zowel voor als nadelen heeft. Maar ook dit zijn aspecten van mijn ASS.
Mercedes-Benz Zetros
De foto’s bij deze blog zijn genomen bij pk trucks, mensen waar ik het heel goed mee kan vinden, en toch werd ik in mijn hoofd geblokkeerd toen ik in Moerdijk was vorige week. Zonde, want ik had zo achter het hek gemogen om deze foto’s góéd te maken. Maar aan de andere kant is het wel heel symbolisch voor mijn situatie: op het eerste gezicht lijkt het prachtig, maar er staat wel een hek voor… Hopelijk kunnen jullie iets met deze uitleg en vergeven jullie me de kronkel in mijn kop.

15 Comments

 1. P.j. Schouwstra 11 maart 2020 Reply
 2. Bennie Tijhuis 11 maart 2020 Reply
  • Aldert Sanneman 31 januari 2021 Reply
 3. Remco Visée 13 maart 2020 Reply
 4. Rudi 12 maart 2021 Reply
 5. Daan 12 maart 2021 Reply
 6. Jelle van der Pal 30 maart 2021 Reply
 7. Aisha 1 april 2021 Reply
  • Alex Miedema 2 april 2021 Reply
 8. JR de Vreeze 13 mei 2021 Reply
  • Alex Miedema 14 mei 2021 Reply
 9. John (Flintstone) 15 augustus 2021 Reply
 10. Jack Hoving 12 maart 2023 Reply
 11. Arie 10 november 2023 Reply
 12. Anne Hulscher RT&P 4 maart 2024 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *