Carmageddon op de pier van Holwerd

Op 25 januari 1990 was één van de zwaarste stormen in Nederland uit de moderne geschiedenis. Dat in combinatie met een hoge vloed, zorgde er voor dat een flink aantal auto’s vanaf de pier van Holwerd de Waddenzee in werden gesleurd. Een deel daarvan, zoals de destijds spiksplinternieuwe BMW 7-serie van mijn oom die toen in zijn huisje op Ameland zat, is nooit terug gevonden. Een ander deel werd direct geborgen, onder andere door Ketellapper uit Koarnjum en Hoogstra uit Dokkum. Deze auto’s werden bij de HTO in Holwerd neer gezet. Eén van de mensen die destijds meewerkte maakte bijgaande foto’s en stuurde ze naar me toe. Hopelijk leest mijn vrouw deze blog ook, dan snapt ze waarom ik altijd per sé op het bovendek wil parkeren als we naar Ameland gaan.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *