Dit is de 500e levens van blog!

Ter ere van de 500e levens van blog, de tweede levens van compilatie: een aantal levens van ‘verhalen’ bij elkaar die te simpel zijn voor een eigen blogpost maar te leuk om te negeren.

Derk Beekman kwam met de tip (inclusief zelfgemaakte foto’s! Dat zijn de tips waar ik écht iets mee kan!) dat een Renault T van Wever tegenwoordig bij De Boer uit Pekela rijdt.

Wim Sanders spotte de 277 van Van der Werff, en zag dat die tegenwoordig niet meer zo bleek is als in de tellen met Van der Werff blog.

De Scania P380 met kenteken BX-PV-83 is nu onderdeelvan de verhuurvloot van Rinsma, maar begon haar leven bij Omrin als LZV. Met dank aan Paul Bennink voor de foto in Omrin-trim!

Scania P380

Nog een keer Rinsma, de Scania P320 die vroeger kenteken BV-VB-40 had en bij Bosma reed, staat nu (sinds eind februari 2020) op het plekje van de terreintrekker in Berlikum.
Scania P320
Scania P320

Bosma is erg zuinig op haar materieel, Rinsma haar vestiging in Drachten maakt dan ook gebruik van een ex Bosma Scania 113.
Scania 113

Hoekema uit Burgum (stiekem Sumar) heeft HEEL lang gedaan met hun DAF 95XF met kenteken BJ-BF-90. Maar bij de Racing Expo van 2020 zag ik dat hij nu van een crossteam is. Geen idee welk team, maar dat is nu de eigenaar ook al niet meer: op 25 maart 2020 is de truck wederom verkocht. Misschien krijgt hij nog een eigen blogpost na een metamorfose?
DAF 95XF
DAF 95XF
DAF 95XF

De Scania 114 met kenteken BN-TS-02 was voorheem van Zwama, nu (met de oude naam er nog op) van Van der Meulen Metaal uit Leeuwarden.
Scania 114

Hans Kramer tipte me over de BJ-ZD-86. Deze Scania 164 zette hij twee keer op de foto: in 2007 in de kleuren van Verbeek, en in 2017 als hij van Hofland is.
Scania 164
Scania 164

De vorige 499 blogs ook nog even bekijken? Dat kan hier.

Edit: Wieger Postma had nog een aanvulling: “2 fouten alex ten 1ste die losse trekker 113 die bij garage rinsma staat is niet 1 van bosma maar een oudje van holwerda drachten. En teb 2e de verhuis wagen van hoeksema is om gebouwd door albert Sikkema en zijn team voor het vervoer van zijn stockcar f1 H215 en is niet verkocht maar gewoon in albert zijn bezit”
En ik heb zelf ook nog een aanvulling: bedankt aan iedereen die aan vorige, deze, of volgende levens van blogs mee heeft gewerkt! Zonder jullie zouden er een stuk minder en veel incompletere blogs zijn.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *