De berging van een BX

Citroën BXOp 28 juni 2008 was ik samen met Elmer, een goede vriend van me, in zijn Citroën BX onderweg naar een evenement. Tegenwoordig is een BX een (onder)gewaardeerde klassieker, destijds kreeg je ze nog voor oud ijzer prijs. Elmer noemde zijn auto ‘Criezel’, kort voor crisis diesel. Elmer had, net als ik, de problemen op de een of andere manier altijd aan zijn kont hangen. Wij samen in één auto kon dan ook niet goed gaan, op die hele hoge brug over de IJssel in de N50 had Criezel er geen zin meer in. Gelukkig konden we nog uitrollen naar het tankstation een stukje verder. Elmer heeft eerst uren zelf geprobeerd de auto te repareren, daarna hebben we de wegenwacht maar gebeld, ook al ging dat eigenlijk tegen Elmer zijn principes in. Omdat ook die het niet voor elkaar kreeg, werd de berger gebeld. Toen de MAN TGL van Noback de parkeerplaats opdraaide was Elmer verrast: de chauffeur was door de weeks een collega van hem!
VW Transporter T4

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *