Mercedes-Benz LF1113 ~ Furth im Wald

Mercedes-Benz Kurzhauber
Onlangs gespot bij de Zwolse vestiging van Wensink, deze Mercedes-Benz LF1113. LF1113 staat voor Lastkrafwagen Feuerwehr (brandweerwagen dus gewoon) 11 ton, 130 pk. Maar je mag ook gewoon Kurzhauber zeggen. Helaas heb ik geen idee wie de opbouwer was of wat de toekomstplannen zijn, wel waar hij dienst heeft gedaan: in Furth im Wald.
Mercedes-Benz Kurzhauber
Furth im Wald ligt in de Duitse deelstaat Beieren, iets ten zuiden van de Tsjechische grens. Verspreid over 37 Stadtteile wonen dik 9.000 mensen. Het gebied is al minstens 6500 jaar bewoond. In 1863 werd de stad door een brand verwoest. Het is de Tweede Wereldoorlog redelijk ongeschonden doorgekomen, ondanks dat er in april en mei 1945 nog tegen Amerikaanse soldaten gevochten werd. De CSU (zeg maar de Beierse versie van het CDA) is veruit de grootste partij in de stad, en mocht ook de burgemeester leveren, Sandro Bauer. De stad staat vooral bekend om haar draken er is een drakenhol, een drakenfestival, een drakenmeer en een drakenmuseum.
Mercedes-Benz KurzhauberMercedes-Benz KurzhauberMercedes-Benz KurzhauberMercedes-Benz KurzhauberMercedes-Benz KurzhauberMercedes-Benz KurzhauberMercedes-Benz KurzhauberMercedes-Benz KurzhauberMercedes-Benz Kurzhauber

2 Comments

  1. Vincent 27 juni 2020 Reply
    • Alex Miedema 28 juni 2020 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *