Doodshoofdpolo


Doodshoofdpolo, dat klinkt als een hele ruwe sport, maar het gaat om een auto met bijzondere styling, gespot op de bezoekersparking van de Racing Expo van 2008 in Leeuwarden. Het zal niet ieder zijn smaak zijn, maar het is wel knap gemaakt!

Uiteraard heb ik de auto ook even nagetrokken op finnik, om te kijken of hij nog bestaat: “Deze originele Nederlandse personenauto staat sinds 1995 op kenteken en is voorzien van een benzine motor. De benzinemotor heeft een maximum vermogen van 40 kW (54 PK) en een cilinderinhoud van 1296 cc. De auto heeft een topsnelheid van 156 km per uur en bereikt vanuit stilstand de 100km/u in 16,3 seconden.”

Oh ja, daarvoor was ik er niet, ik was er om te kijken of hij nog bestaat. En dat doet hij! Sinds februari 2020 zelfs van een nieuwe eigenaar, de vierde. De APK is wel al sinds april 2011 verlopen. Ik ben benieuwd wat de nieuwe eigenaar er mee van plan is, en in wat voor staat de auto nu is!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *