Uit het archief: Brauer Transport

Als ik uit het raam van mijn woonkamer kijk zie ik een straat. Da’s niet zo heel bijzonder maar die straat ligt op een plekje die voor de transportgeschiedenis van mijn woonplaats Belfeld heel belangrijk is. Want waar nu die straat is daar was vroeger het terrein van Brauer Transport. In 1945 opgericht door Jos Brauer die zich bezig hield met het afbreken van bunkers uit de oorlogstijd.

1954 was een belangrijk jaar want toen werd de eerste vrachtwagen gekocht die de paard en wagens die tot dan toe gebruikt werden verving. En dat wagenpark breidde zich in de loop van de jaren steeds verder uit. En met die uitbreiding was ruimte nodig en die ruimte werd gevonden in Reuver. En dat stond ook met trots voorop de trucks. In 2008 keerde het bedrijf weer terug naar Belfeld.

Tot zover een korte geschiedenis nu tijd voor plaatjes.

Met dank aan eigenaar van Brauer Grondverzet en Transport Michel Sabella voor het ter beschikking stellen van een deel van de foto’s en de Facebook Groep voor transportbedrijven uit Swalmen, Reuver en Belfeld voor de rest.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *