Wierda betonpompchassis nader bekeken

MAN TGS 2nd gen
Deze prachtige maar laaaange MAN TGS 2nd gen zag ik afgelopen woensdag bij Wierda in Joure staan. Dat het een betonpomp in wording is lijkt me wiedes, maar hoe en wat het verder zit met deze truck? Dat weet Geert Veenstra uiteraard: “Het klopt inderdaad dat er een betonpomp op komt. In dit geval een Schwing S 65SXF. De basis is een TGS 41.510 8×4 BB, waarbij eigenlijk alleen de twee voorassen, motor en versnellingsbak nog op de plaats zitten. De cabine is verlaagd en het dak is aangepast. Het chassis is bijna twee keer zo lang gemaakt, het tandemstel is naar achteren verschoven en voor én achter het tandemstel zijn 10 tons gestuurde assen gemonteerd. Verder hebben alle componenten aan het chassis een andere plaats gekregen. De moeilijkhied bij dit chassis was een combinatie te vinden tussen aslastverdeling, draaicirkel en uitzwaaimaat. Maar zoals je kunt zien is dat prima gelukt. Dit exemplaar gaat samen met z’n broertje (dat binnen staat) uiteindelijk in Polen aan het werk.”
MAN TGS 2nd genMAN TGS 2nd genMAN TGS 2nd genMAN TGS 2nd genMAN TGS 2nd genMAN TGS 2nd genMAN TGS 2nd genMAN TGS 2nd genMAN TGS 2nd gen
Geert, bedankt voor de informatie!

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *