750 pk op vijf assen voor Vink

Vink uit Barneveld heeft een Volvo FH16 750 10×4 zwaartransport trekker in gebruik genomen. Deze vervangt een FH16 660 10×4, welke na bijna 12,5 jaar trouwe dienst met pensioen mag. De nieuwe trekker wordt ingezet voor exceptioneel transport van kranen, machines en installaties. Vink koos onder meer vanwege de kracht en het rijcomfort in moeilijk begaanbaar terrein voor deze configuratie. De levering kwam tot stand in samenwerking met Harbers Trucks uit Barneveld. Vink houdt zich hoofdzakelijk bezig met advies, engineering, civiele techniek, grondstoffen, sloop, recycling, afvalverwerking en transport van o.a. hijskranen, machines en installaties in binnen- en buitenland. Volvo Trucks loopt voorop in het zwaartransport en biedt met de Volvo FH16 750 pk en een koppel van maar liefst 3550 Nm de beste en meest krachtige truck. Vink heeft goede ervaringen opgedaan met de voorgaande FH16 trekkers en daarom kiest men nu ter vervanging van twee andere trucks weer voor dit type.
Volvo FH16 4th gen
Vuurdoop
De eerste zware vracht deed gelijk de eerste week na aflevering zijn opwachting. Een ruim 80 ton zware, zgn. slipform paver, moest vanuit Schiphol naar de nieuwe Maasvlakte worden getransporteerd. Een belangrijke klant van Vink, BKB-Infra uit Utrecht, heeft de opdracht tot de aanleg van een duurzame betonverharding op de nieuwe Maasvlakte. Daarvoor maakt men gebruik van een Wirtgen Slipform Paver, welke tot een breedte van 16 meter en met een maximale dikte van 45 cm een Hoge Sterkte Betonnen (HSB) verharding kan aanbrengen. Deze zware machine is dan ook zonder enig probleem vanuit Schiphol naar de eindbestemming op de Maasvlakte gebracht.
Volvo FH16 4th gen
I-Shift met kruipversnellingen en Volvo Dynamic Steering
De Volvo FH16 is af fabriek geleverd als 8×4 met een gestuurde 10 tons naloopas. Terberg Techniek in IJsselstein heeft er een 9-tons gestuurde Volvo-voorloopas bijgeplaatst. Bij de configuratie was er speciale aandacht voor de manoeuvreerbaarheid. En mede door Volvo Dynamic Steering en de Volvo I-Shift-versnellingsbak met zowel lage- als ultra lage kruipversnellingen voor- en achteruit is deze combinatie met zeer lage snelheden erg gemakkelijk te manoeuvreren. Ook komt de trekker vaak op minder goed begaanbaar terrein, zoals bouwplaatsen. Dankzij de I-Shift met kruipversnellingen komt de vaste chauffeur van deze combinatie, Bennie Verschuur, onder alle omstandigheden weg, ook vanuit stilstand en met de zwaarste machines of kranen op de dieplader.Het treingewicht van de trekker, dolly en dieplader kan oplopen tot wel 170 ton en dus is extra remkracht noodzakelijk. De compact retarder biedt in combinatie met de Volvo Engine Brake Plus extra remvermogen.
Volvo FH16 4th gen
Deze zwaartransport combinatie is tot stand gekomen in samenwerking met verschillende gespecialiseerde partijen. Naast Harbers Trucks Barneveld waren dit Terberg voor de bijgeplaatste voorloopas, SB components, die een kistenwand leverde voor opbouw achter de cabine, en spuiterij van Winkoop Ermelo. De 3 bed 5 Euro-dieplader van Nooteboom is slechts 3 jaar jong en de configuratie van de trekker is hierop aangepast. Daarnaast zorgt de speciale cardanische Jost 3,5″ schotel ervoor dat de trekker onder alle omstandigheden recht onder de dieplader of dolly staat.
Volvo FH16 4th gen
Prima service
Vink heeft een jarenlange ervaring met Volvo Trucks en Harbers en het wagenpark bestaat uit een groot aantal Volvo-trucks. Naast de kwaliteit van de trucks, speelt ook de relatie en de prima service van dealer Harbers Trucks Barneveld een belangrijke rol bij de opeenvolgende keuze voor Volvo-trucks.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *