De nieuwe generatie Volvo trucks van binnen bekeken

Volvo Meerdere
Als allereerste mochten gisteren (4 juni 2020) de Nederlandse journalisten bij de Volvo importeur in Beesd aan de nieuwe generaties Volvo FH, FH16, FM en FMX snuffelen. Er werden keurige maatregelen genomen om dit in goede banen te leiden, ook in tijden van Corona. Zo mochten er maar drie journalisten tegelijk de vier aanwezige trucks bekijken. Omdat Beesd lekker dicht bij Vuren ligt had ik gevraagd om in de eerste shift te mogen, zodat ik aansluitend naar Kleyn zou kunnen gaan. Daardoor was ik één van de eerste die journalisten ter wereld die deze trucks officieel met eigen ogen gezien heeft. Toch een eer. Omdat ik gisteren vooral in Vuren heb gewerkt ben ik waarschijnlijk de laatste journalist die zijn verhaal online heeft. Daarom verwijs ik voor meer informatie door naar de collega’s van BIGtruck, en houd ik het hier onder vooral bij foto’s.
Volvo Meerdere
Volvo FH-5
Toen ik de foto’s van de introductie zag was ik een tikje teleurgesteld, zo eerlijk zal ik zijn. Bij de nieuwe FH springen bij een eerste aanblik alleen de nieuwe koplampen direct in beeld als vernieuwing. Maar als je dan oog in oog met de truck staat, is er toch het een en ander veranderd. De grille is een flink stuk naar beneden verhuisd. Daardoor was er ruimte om de band met Volvo logo onder het raam groter te maken, maar, wat menig transportondernemer en truckspotter zeer zal waarderen, er is weer ruimte voor een bedrijfsnaam op het front! Het valt bij deze grijze demo niet zo op, maar de grille van de FH zal standaard in de cabinekleur gespoten worden.
Volvo FH 5th genVolvo FH 5th genVolvo FH 5th genVolvo FH 5th genVolvo FH 5th genVolvo FH 5th genVolvo FH 5th genVolvo FH 5th genVolvo FH 5th genVolvo FH 5th gen

Volvo FH16
Bij de FH16 is het uiterlijk verschil met de vorige generatie én met de reguliere FH nu wat groter door een andere, meer opvallende ‘waterval’ grille.
Volvo FH16 5th generationVolvo FH16 5th generationVolvo FH16 5th generationVolvo FH16 5th generationVolvo FH16 5th generationVolvo FH16 5th generationVolvo FH16 5th generationVolvo FH16 5th generationVolvo FH16 5th generation

De nieuwe Volvo FM
Voor de FM ook al weer de vijfde generatie, maar de eerste met deze cabine. De lagere versie van de cabine die de FH al bij haar vierde generatie kreeg. Smoelt lekker!
Volvo FM 5th genVolvo FM 5th genVolvo FM 5th genVolvo FM 5th genVolvo FM 5th genVolvo FM 5th genVolvo FM 5th genVolvo FM 5th genVolvo FM 5th genVolvo FM 5th genVolvo FM 5th genVolvo FM 5th genVolvo FM 5th genVolvo FM 5th genVolvo FM 5th gen

Volvo FMX
Alweer de derde generatie van de FMX, stiekem mijn favoriet van dit kwartet. Jammer dat dit moel vaak in een hoekje weg wordt gestopt, dit keer zelfs erg letterlijk. Er zijn dezelfde cabines leverbaar als bij de FM. Dit is de dagcabine, gelukkig niet meer zo ultrakort als vroeger: er past een jas achter de stoel. Deze vijfasser af fabriek versie is geschikt voor 47 ton, wil je er nog meer uit halen blijft Terberg nog steeds oplossingen bieden. De gele accenten her en der op de truck refereren naar de bouwmachines van het zusterbedrijf.
Volvo FMX 3rd genVolvo FMX 3rd genVolvo FMX 3rd genVolvo FMX 3rd genVolvo FMX 3rd genVolvo FMX 3rd genVolvo FMX 3rd genVolvo FMX 3rd genVolvo FMX 3rd genVolvo FMX 3rd genVolvo FMX 3rd genVolvo FMX 3rd genVolvo FMX 3rd genVolvo FMX 3rd genVolvo FMX 3rd genVolvo FMX 3rd genVolvo FMX 3rd genVolvo FMX 3rd gen

Volvo, bedankt voor de uitnodiging!

2 Comments

  1. Chris 8 november 2020 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *