Lada Vesta, een unieke auto voor Nederland


Zaterdag 13 juni 2020 zijn wij (Marco Havers en zijn vrouw, red.) eigenaar geworden van een voor Nederland unieke auto. Van deze auto, de Lada Vesta, rijden maar erg weinig van rond in Nederland. Naar verluidt nog geen 10 stuks. En nu twee in onze woonplaats Meppel zelfs ook nog.


We hebben de auto bij autobedrijf Snippe in Nieuwlande gezien en waren meteen weg van deze auto. Mooie blauwe kleur, uitrusting dat ons aansprak, ruim en mooi interieur en natuurlijk het moderne design van de Lada. En wat deze Vesta ook uniek maakt. Hij is enkele centimeters verlaagd en heeft een kleine spoiler op de achterklep. Na een uitgebreide proefrit hebben we uiteindelijk de knoop doorgehakt en zo was de dertiende de dag dat we de auto in ontvangst mochten nemen.


Bij aankomst bij het autobedrijf in Nieuwlande was het een warm welkom waar we werden ontvangen door het echtpaar Snippe. Eerst een gezellig babbeltje en koffie/thee van een dik uur alvorens het papierwerk in orde gemaakt werd en de sleutels officieel overhandigd werden. Mijn vrouw Jantina kreeg een mooie bos bloemen. En hebben van Snippe een jaarlidmaatschap van de Lada Club gekregen. Na de nodige foto’s vertrokken we trots richting huis. De Fiat Panda achterlatend.

Bij toeval was ook de secretaris van de Lada Club Nederland bij Snippe. Voor meer info kijk op www.ladaclub.nl .


Lada, een complete auto
De Lada Vesta is een middenklasse personenauto van AvtoVAZ en in productie sinds 2015. Het ontwerp van Steve Mattin werd in 2014 voor het eerst getoond op de internationale autotentoonstelling van Moskou. De Vesta is gebouwd op het nieuwe Lada B/C-platform, ontwikkeld door technici van AvtoVAZ en Renault-Nissan. Onderdelen zoals stuurinrichting, het onderstel en de remmen komen uit het magazijn van Renault–Nissan.

De Lada Vesta is standaard al van een complete uitrusting voorzien. De basisuitvoering is o.a. al voorzien van airco, cruise-control, ABS, EBD, radio met bluetooth, elektrische ramen voor en achter, verwarmde spiegels, stoelverwaming, parkeerhulp, regen-, en lichtsensor en een 1.6 liter met 106 pk motor. En heeft tevens een compleet nieuw design , met X-style.

Niet merkvast
Ik ben niet merkvast want behalve deze Lada en de auto die we hiervoor hadden (een Fiat Panda) had ik ook 2x een Ford Escort, een Seat Cordoba SX, VW Polo, Peugeot 206, Alfa Romeo 146, Seat Arosa en een Citroen C3. En ook al fronsen bij sommigen de wenkbrauwen als men hoort dat het een Lada is, heel veel mensen aan wie je de foto van de auto laat zien denken dat het een Hyundai is of ander Aziatisch merk. Zelfs heb ik al gehoord dat men denkt dat het een Renault is…

Autobedrijf Snippe, staat voor kwaliteit en service
Autobedrijf Snippe aan de Brugstraat 96 in Nieuwlande is behalve dealer voor Lada ook officieel dealer voor de brommobielmerken Ligier en Microcar. Het familiebedrijf bestaat al sinds 1965 en is overgegaan van vader op zoon. Behalve het autobedrijf heeft men ook een tankstation. De moderne werkplaats voldoet aan alle regels van de milieuwetgeving. Behalve voor onderhoud en reparatie waar men werkt met speciale gereedschappen en diagnose apparatuur, kan men ook terecht voor schadeherstel, vervangend vervoer, financiering, betaling op maat en leasing.
Bij Snippe staat men voor service, kwaliteit en vertrouwen.
Motto van autobedrijf Snippe luidt dan ook; Pas als u tevreden bent, zijn wij het ook.

Tekst en foto’s door Marco Havers. Dit is een niet gesponsord artikel.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *