Generations: de Iveco’s van Daniël Pijnacker

Iveco EuroTrakker
Onlangs heeft Cornelis een Iveco Trakker afgeleverd aan Daniël Pijnacker, helaas heb ik die zelf nog niet op de foto, maar aan het einde van deze blog vind je het officiële persbericht van Iveco compleet met de bijbehorende foto’s. In het artikel wordt over de lange onderlinge geschiedenis van Iveco en Pijnacker gesproken, het leek me wel leuk de meest recente jaren daarvan ook even in beeld te brengen.
Iveco Trakker
Iveco Trakker
Robuuste IVECO Trakker 8×6 voor Daniel Pijnacker BV
Decennialang is Daniel Pijnacker BV uit Kollum al actief in de grond, weg- en waterbouw en rijdt het met IVECO en Magirus Deutz. Sinds kort is het de trotse eigenaar van een robuuste, nieuwe IVECO Trakker 8×6, waarmee het met 410 pk en een sterke 13 liter motor vol kracht de ruwe terreinen op gaat. Door een extra liftas bedraagt het netto laadvermogen 17,5 ton, ondanks dat er een Epsilon Z-kraan met grote grijperbak en een driezijden kipper met hydraulische afdekkleppen op gemonteerd zijn.
Iveco Trakker
De nieuwe Trakker van Daniel Pijnacker BV is door IVECO geproduceerd en door het Italiaanse bedrijf ST trucks voorzien van een extra liftas, waardoor het netto laadvermogen is gestegen naar 17,5 ton. Sjouke Henstra vertelt als Administrateur en KAM (Kwaliteit, Arbo en Milieu) Coördinator bij Daniel Pijnacker BV hierover: “Door deze extra as kunnen we 15 tot 20% meer grond, zand en puin vervoeren. De IVECO Trakker wordt onder andere ingezet voor wegen- en waterbouwkundige werkzaamheden en dan hebben we het extra laadvermogen écht nodig.”

Sperdifferentieel op alle assen
De IVECO Trakker 8×6 is uitgerust met een oersterke 13 liter motor, waarmee Team de Rooy in De Dakar Rally rondrijdt, in combinatie met een 12-traps geautomatiseerde versnellingsbak. Hun vorige wagens waren handgeschakeld en Daniel Pijnacker BV kiest nu voor het eerst voor een automatisch aangedreven Trakker. De nieuwe Trakker beschikt over de unieke eigenschap dat alle assen zijn uitgerust met een sperdifferentieel. Hierdoor kan de chauffeur afzonderlijk de assen links en rechts aan elkaar vastzetten. Tevens is hij ook in de mogelijkheid om de voor- en achteras vast te zetten, zodat hij het snelheidsverschil op alle wielen kan beperken. Dit is erg fijn op het ruwe terrein waar de IVECO Trakker zich op bevindt.

Compleet uitgeruste IVECO Trakker met een robuuste uitstraling
De IVECO Trakker beschikt over een Epsilon opvouwbare Z-kraan en een driezijden kipper met hydraulische afdekkleppen. De opbouw is verzorgd door de firma Rondaan, dealer van Palfinger Nederland. Daarnaast is de nieuwe IVECO Trakker uitgerust met 410 pk, waardoor de chauffeur over alle power beschikt die nodig is op het ruwe terrein. Vanwege die power heeft Daniel Pijnacker BV ook voor IVECO gekozen. Sjouke Henstra licht hierover toe: “Wij zijn erg blij met onze nieuwe terreinwagen die een robuuste, frisse uitstraling heeft! Door onze laatste aanwinst kunnen we weer jaren vooruit!” Bovendien is er een ILC smeersysteem geïnstalleerd op de IVECO Trakker, de kipper en autolaadkraan. Dit komt de levensduur ten goede, waardoor Daniel Pijnacker zo lang als mogelijk kan genieten van hun nieuwe IVECO, die ook voor de gladheidsbestrijding wordt ingezet.
Iveco Trakker
Vertrouwen in IVECO en Cornelis Bedrijfsauto’s
Op basis van alle goede ervaringen, de hoge betrouwbaarheid en het vertrouwen in IVECO en Cornelis Bedrijfsauto’s heeft Daniel Pijnacker BV besloten om de aanschaf van een nieuwe IVECO Trakker 8×6 te voltooien. Tijdens het aankoopproces van de nieuwe Trakker was de chauffeur er nauw bij betrokken. Hij wilde het liefst een IVECO, waardoor de keuze voor Daniel Pijnacker simpel was om wederom voor een IVECO Trakker te kiezen. Hierdoor wordt de succesvolle formule ook dit decennia met plezier verlengd, wat een beloning betekent voor alle monteurs van Cornelis Bedrijfsauto’s. Jan Terpstra, licht dit toe: “Zij zorgen immers voor de hoge inzetbaarheid van de Trakker. Het is een kroon op hun werk dat Daniel Pijnacker BV opnieuw voor IVECO heeft gekozen.”
Iveco Trakker

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *