De Wielewaal van SGO Hoeksche Waard

Italcar L4S
Stichting Gecoördineerd Ouderwerk ’s-Gravendeel krijgt op vrijdag 31 juli 2020 de beschikking over een dorpsshuttle ten behoeve van het vervoer van ouderen binnen de bebouwde kom van ’s-Gravendeel. Op maandag 3 augustus zullen de eerste ritten uitgevoerd gaan worden. De Wielewaal is een elektrische auto die bestuurd wordt door vrijwilligers. De accu van deze dorpsshuttle heeft een beperkt bereik waardoor de Wielewaal alleen korte stukjes rijdt en alleen in de kern ’s Gravendeel. In De Wielewaal is ruimte voor drie passagiers, een rollator of opvouwbare rolstoel en een boodschappentas.

Italcar L4S

Het elektrisch aangedreven voertuigje is met name bedoeld voor het vergroten van de zelfstandigheid en mobiliteit van ouderen. Ritjes kunnen telefonisch geboekt worden ten behoeve van dokters- of kappersbezoek, boodschappen en sociale visites. De betaling aan de chauffeur vindt plaats via een strippenkaart welke via Zorgwaard, locatie Immanuël, aangeschaft kan worden. De strippenkaart is de enige betaalwijze. Een ritje met De Wielewaal is gratis voor bewoners van Zorgcentrum Immanuël en leden van de Algemene Seniorenbond ‘s-Gravendeel of de Protestant-Christelijke Ouderenbond (PCOB).

Italcar L4S

De Wielewaal is een ItalCar L4S, welke in Nederland verkocht wordt onder de handelsnaam iYYo EV400. Het voertuigje heeft een personenauto kenteken en de bestuurder dient in bezit te zijn van rijbewijs B.

Italcar L4S

Voor de officiële ingebruikname worden alle vrijwillige chauffeurs getraind in het rijden met het voertuigje door Verkeersschool Davilore uit Numansdorp.

Specificaties:
5 kW (48V) onderhoudsvrije motor
8x 6V/220Ah onderhoudsvrije Lithium accu’s
Max. snelheid: 55 km/u
Hellingspercentage: 20%
Actieradius: 120 km
Draaicirkel: 4900 mm
Afmetingen: 2760mm x 1290mm x 1610 mm (LxBxH)
Bodemvrijheid: 120mm
Remmen: schijfremmen vooras / trommelremmen achteras
Bandenmaat: 145/70R12
Gewichten: eigen gewicht 346 kg / rijklare massa 446 kg

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *