Mislukte Ringtrip: een vierluik

Een tijdje terug heb ik een Subaru Impreza plus gekocht, voor een deel om mee over de Nordschleife te rijden. Vlak voor de corona-afsluiting waren we er nog, maar begaven de remmen het op de rotonde voor de ingang. Vandaag herkansing gedaan samen met twee van mijn neven, maar nu kwamen we niet verder dan Venray-Noord… De koppeling had geen zin meer. Gelukkig waren we achterlijk vroeg vertrokken, toen we daar om 8 uur strandden was het nog heerlijk koel buiten.

Na dik een half uur wachten was de wegenwacht al aanwezig, hij trok de zelfde conclusie als ik: koppeling doet het niet meer. Het ANWB lidmaatschap heeft zich al weer dubbel en dwars terug betaald, afslepen en huurauto werden kostenloos geregeld. De sleepwagen was er behoorlijk rap ook!


Geluk bij een ongeluk: de aircoloze Impreza in Venlo bij Broekmans achter gelaten (die wordt op transport gezet naar Laas Douma, die de Subaru in onderhoud heeft sinds de korte periode dat ik hem aan heb geschaft) en ingeruild voor een Toyota Yaris met airco! Omdat met een auto van Logicx (de ANWB dochter verantwoordelijk voor onder andere de verhuur van leenauto’s) over de Nürburgring rijden een zeer matig idee is, zijn we maar weer naar huis gegaan. Daarbij is de kilometerstand vervijftigvoudigd: toen we vertrokken stonden er nog maar vijf kilometers op de teller!

Bij Broekmans stonden een paar hele leuke oldtimertrucks op het terrein. Wordt vervolgd dus!

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *