Luxemburgse luchtambulance ijverig in de Eifel


Tijdens grote evenementen op de Nürburgring staat er altijd een trauma-helikopter (in mijn beleving dan toch, de officiële Duitse term zal vast anders zijn) van de ADAC paraat op het circuit. Als je op de Mercedes tribune of op het eind van het rechte stuk zit heb je er goed uitzicht op. Maar soms gebeurt er zo veel op een dag, dat er een trauma-heli nodig is terwijl die van de ADAC nog met iemand anders bezig is. De Eifel ligt tegen Luxemburg aan, lang leve de EU dus. Zeker voor de motorrijder die op 26 juli 2009 op een gevaarlijke kruising ten val kwam, hij kon dankzij de LX-HRC toch snel naar een goed ziekenhuis gebracht worden. Anno 2020 is deze kruising gelukkig vervangen door een rotonde.

De LX-HRC is een MD Helicopters MD900 Explorer (MD902) van Luxembourg Air Rescue, gebouwd in 2000. Hij is uitgerust met twee 410 kW Pratt & Whitney motoren. Leeg weegt de machine 1.531 kilo, het maximum gewicht is 2.835 kilo. Hij is 985 cm lang, 366 cm hoog en de hoofdrotor heeft een diameter van 1.031 cm.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *