Opel Corsa sedan? Chevrolet Monza classic saloon!


De vaste lezers van de blog beginnen al te glunderen als de naam Pieter Leistra valt, want dan komt er weer wat aparts. Zo ook dit keer, hij heeft weer wat geks gekocht (en direct al weer verkocht). De Chevrolet Monza classic saloon.

In Nederland was de Opel Corsa A er ook als sedan. Bij de introductie van de Corsa B, in mijn ogen de leukste generatie van het destijds kleinste Opel model, waren er ook weer tig varianten, maar wij kregen alleen de twee- en vierdeurs hatchback en de Combo. Andere delen van de wereld kregen onder andere een pick up, sedan en station wagon. Vooral Zuid-Amerika werd op dit vlak verwend, maar niet per definitie met het blitze logo op de neus. Zo is de sedan die Pieter nu heeft een Chevrolet Monza. Een typenaam die we ook van Opel kennen, maar dan met heel andere modellen.

Leistra: “Auto’s binne makke foar de Súd-Amerikaanse markt en se binne ek yn Italië nij ferkocht. Leuke Amerikaanse details, du mast bv beslist it koppelingspedaal yndrukke, oars wol der net starte. No wol vrij gewoan, mar net foar een Corsa út 1999. Allegearre Chevrolet logo’s, ek yn it stjoer, op de sleutels, ensafuorthinne.”

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *