Nederlands trots: de Donkervoort die het Nürburgring ronderecord verbrak


Op de Racing Expo zijn vaak heel bijzondere dingen te vinden, waarvan een groot deel van de mensen die er langs loopt niet door heeft hoe zeldzaam het item is dat ze zien. Zo was bij de editie van 2009 de auto te zien die in 2006 het ronderecord voor productiewagens op de Nürburgring verbrak: een in Lelystad gebouwde Donkervoort D8 RS.

Het record stond op 7:14.89, daarmee is deze auto sneller dan ongeveer al het andere, inclusief alle modellen van bijvoorbeeld Ferrari, Pagani en Koenigsegg. De auto uit 2001 kreeg wel een dakje en dikke spoiler die importeur en tuner Michael Düchting naar zijn record hielp. Na het record is er nog veel meer aan de auto verbouwd, vooral de spatborden over de hele lengte van de auto vallen flink op.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *