De Scania torpedo bergingstruck van Heros

Scania T500
Scania T500
Scania T500
Scania T500
In 2009 en 2010 heb ik de opvallende Scania torpedo bergingstruck van Heros op meerdere festivals op de foto gezet. BIGtruck-collega Niels van Duijvenboden heeft vroeger met veel plezier bij Heros gewerkt en wist dus het nodige over deze truck te vertellen en showen: “De berger is zijn leven begonnen als trekker in Zweden. John had de auto gekocht en er een topline dak opgezet. De cabine is toen gespoten en de bergingsarm en lepel zijn later in eigen beheer in Noordwijk gemonteerd. Bij Van Winkoop zijn de kasten gebouwd gespoten en gemonteerd. Mooi detail is dat er extra slaapruimte gecreëerd was bovenop de bergingsopbouw. Door een sluis vanaf het bovenste bed kon je het slaapgedeelte bereiken… De berger heeft wat klussen gedaan, zoals een gekantelde auto rechtgezet, maar is vooral voor transportklussen gebruikt. De T500 is op shows in Finland geweest 2x , Groot Brittannië, België en een aantal shows in NL. De auto is verkocht aan Joh. v.d. Zand en in Duitsland terecht gekomen bij H.P. Möller.”

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *