Venturi 300 Atlantique of de vloek op Franse sportwagens


Er lijkt wel een vloek op Franse sportwagens te rusten. In competitie vaak geniaal, maar een sportauto voor op de straat in grote aantallen verkopen, zoals Porsche, Ferrari en Lotus wel lukt, lijkt onze zuidelijke vrienden niet gegeven te zijn, enkel Alpine heeft een klein beetje succes gehad. Venturi is zo’n verhaal over een fabrikant die een geniaal product op de markt bracht, maar toch een speler in de marge bleef. In 1996 kwam men met de 300 Atlantique als opvolger van de 260LM, nog geen 200 exemplaren later stopte de productie van het model weer, na een overname en verhuizing aar Monaco volgend op een faillissement.

De Venturi 300 Atlantique was uitgerust met een 3-liter V6 turbomotor, die via een handbak met vijf versnellingen de 310 beschikbare paarden overbracht naar de achteras. De maximum snelheid was 275 kilometer per uur en hij kon binnen vijf seconden vanuit stilstand naar 100 kilometer per uur sprinten.

2 Comments

  1. Jan+Clevering 24 augustus 2021 Reply
  2. Jan+Clevering 24 augustus 2021 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *