Mitsubishi Legnum: de Galant stationwagon voor Japan


De achtste generatie van de Mitsubishi Galant kwam in 1996 en borduurde voort op zevende generatie van 1992. Echter de vijfdeurs hatchback variant kwam te vervallen, in plaats daarvan kwam er een stationwagon versie nieuw bij. In Japan kreeg deze Galant stationwagon een eigen naam: Legnum. Hij was er alleen bij zogenaamde ‘Car Plaza’ winkels te koop, opvallend genoeg dus niet bij de speciale Galant verkoopvestigingen. Wél was de veelgeprezen VR-4 motor uit de Galant ook in de Legnum leverbaar. De negende generatie van de Galant, die in 2004 geïntroduceerd werd, was er alleen als sedan: exit Legnum dus in 2006, toen de productie van de achtste generatie Galant definitief stopte. Het exemplaar in deze blog was op 20 september 2009 door haar Britse eigenaar meegenomen naar de Nordschleife van de Nürburgring. Uiteraard mét VR4 motor dus!

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *