De levens van de 59-BBR-6

Avia D-serieAvia D-serieToen ik de rode Avia D-serie met kenteken 59-BBR-6 bij Wierda in Heerenveen zag staan, was de eerste eigenaar achterhalen wel het gemakkelijkste deel van deze blog. Er is namelijk maar één Avia D-serie in Nederland nieuwe afgeleverd, aan Soeting in Joure, zoals hieronder te zien is. Soeting bestaat nog wel, maar niet meer in de oude vorm, ze hebben nu nog een MAN 10×8. Het pand waar ze zaten wordt nu door Wierda Hybrid gebruikt. Wat lastiger was, was achterhalen wie de huidige eigenaar is. Navraag bij Geert Veenstra van Wierda leerde dat dat De Olde uit Sint Jansklooster is. Kon ook niet missen in deze kleur natuurlijk. Leuk dat deze voor ons unieke truck in Nederland gebleven is! Avia D-serieAvia D-serieAvia D-serieAvia D-serieAvia D-serie
Liefhebber van de ‘levens van’-blogs? Dit is deel 514 in de reeks. Alle vorige en volgende blogs uit deze categorie vind je hier.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *