Secma F16: geen straaljager maar een ‘pocket rocket’


Toen de Franse brommobielfabrikant Secma een volwaardige auto ging bouwen, noemden ze hem F16. Geen eerbetoon aan de straaljager of het voormalige topmodel van Volvo, de naam verwijst naar de 1600 cc (Renault) motor. Deze is tussen de assen geplaatst voor een optimale gewichtsverdeling. De motor levert 105 pk, in combinatie met het extreem lage gewicht van 567 kilo zorgt dat er dus voor dat de Duitse importer zichzelf maar Taschenrakete heeft genoemd, broekzakraket dus. De maximum snelheid is 180 kilometer per uur, als je je best doet kun je binnen zes seconden vanuit stilstand naar 100 kilometer per uur gaan.


De pocket rocket van deze foto’s fotografeerde ik op 20 september 2009 bijde ingang van de Nordschleife.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *