Tatra, Veldhuizen en Joskin, een mooi agrarisch trio

Tatra PhoenixWie vanuit het noorden naar Zwolle rijdt kent hem: de Tatra Phoenix die sinds enkele weken bij Veldhuizen te pronk staat. De PR 2221 4×4 Euro-6 truck met 19 ton GVW is gekoppeld aan een 42-tons Joskin/Veldhuizen agri-oplegger.
Tatra Phoenix
De Phoenix heeft een wielbasis van 3,7 meter. De vooras (met Alliance Flotation 398 HS 445/65R22.5 MPT (160J) banden) mag negen ton dragen, de achteras (Alliance Flotation 398 HS 600/50R22.5 MPT (164J)) tien. Beide assen zijn luchtgeveerd en met stabilisator uitgerust. De truck is van alle gemakken voorzien, zoals getint en warmtewerend glas, airco, elektrische ramen, meervoudig verstelbaar stuur, elektrisch bedienbare spiegels, luxe verwarmde chauffeursstoel, cruise control en een LCD scherm met daarop alle informatie die je maar kunt bedenken. De Paccar MX11 motor met 449 pk is gekoppeld aan een automatisch schakelende TraXon 16-versnellingsbak. Leeg weegt de trekker ongeveer 9.300 kilo.
Tatra Phoenix
De oplegger heeft een verzinkt stalen onderstel. De voorste van de drie luchtgeveerde 10-tons assen is hefbaar. Twee assen zijn mechanisch gestuurd. Hij staat rondom op Alliance 600/50R22,5” banden A380 HD 167D op GKN 80km/h Rims (ET+75). De bodem van de opbouw is van gegalvaniseerd plaatstaal gemaakt. De voorwand is geperforeerd en uitgerust met een hydraulisch beweegbare fronttip. Ook de achterdeur werkt hydraulisch. Ook de schuifvloer werkt op hydrauliek. De in de bekende geel-groene Joskin kleuren gespoten zijwanden zijn van plaatstaal gemaakt. De bakmaat is 13,6 bij 2,55 meter en heeft een ledig gewicht van ongeveer 14.300 kilogram.
Tatra Phoenix
Met dank aan Pieter Veldhuizen voor de informatie!
Veldhuizen oplegger

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *