We FAXen! Korte trekauto voor De Groot Wilsum

DAF XF Euro 6Onlangs heeft Veldhuizen samen met kipbakbouwer Vossebelt en DAF dealer Sent Waninge deze mooie korte kipper gebouwd. De basis is een DAF XF Euro 6 8×2 (FAX) met comfortabele Space Cab cabine en de krachtige 530 pk PACCAR motor. De derde as is aangedreven, doordat deze op slechts 185 centimeter achter de tweede vooras is gebouwd is een zeer wendbare auto ontstaan. De achterste as staat op haar beurt slechts 181 centimeter achter de aangedreven as, en is aangepast naar 10 ton draagvermogen, zodat de auto een GVW van 41½ ton heeft. Door toepassing van een lichtgewicht Vossebelt kipbak blijft er 26 ton laadvermogen over. Behalve de wendbaarheid is om nog een andere reden voor dit korte chassis gekozen: doordat de vangmuil op 795 centimeter achter de voorbumper is geplaatst, kan een 10,75 meter lange dieplader getrokken worden.
DAF XF Euro 6
De Groot Wilsum zal de truck voornamelijk in gaan zetten voor Asfalt Verwerking Klompé. Veel veilige en winstgevende kilometers met deze prachtige machine toegewenst!
DAF XF Euro 6

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *