Met een Setra S6 op vakantie in Ierland

Kässbohrer S6
In het voorstadje Terenure in Dublin wordt jaarlijks de Irish Classic & Vintage Motor Show gehouden. In 2011 stond daar plots deze prachtige door Kässbohrer gebouwde Setra S6 met een viercilinder Henschelmotor. Setra staat voor Selbsttragend (zelfdragend), wat slaat op de bouwwijze en S6 op 6 zitrijen (Sitzreihen). De bezitter maakte een vakantierondrit met de bus, gewoon voor zijn plezier. De eigenaar vertelde mij dat hij in Schotland nog in de problemen kwam, toen de motor kuren vertoonde. Krijg maar eens Henschelonderdelen in Schotland, maar hij kreeg de bus weer aan de praat. Hij was toevallig net in de buurt tijdens de show en hij kwam zo min of meer bij toeval in een rij klassieke auto’s die daarheen gingen. Normaliter moet je je aanmelden, maar hiervoor maakte men natuurlijk graag een uitzondering. En het was een publieksmagneet, met de prachtige kleurstelling.
Kässbohrer S6
Kässbohrer S6
Kässbohrer S6
Kässbohrer S6
Tekst en foto’s Jan Clevering.

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *