GINAF weer terug in Nederlandse handen

GINAF logo
Nu de laatste Chinees de poort uit is mag het nieuws eindelijk officieel naar buiten: CHTC is niet meer de eigenaar van GINAF uit Veenendaal. Het bedrijf is overgenomen door het zittende management, namelijk Dirk Inia, Jan-Willem van der Krol en Michelle Yang. Managing director en mede-aandeelhouder is sinds begin deze maand Roeland van der Woude.
GINAF X6
Dat het bedrijf weer in Nederlandse handen is heeft een aantal gevolgen. Zo wil men zich weer echt op de Nederlandse markt gaan richten. Zo komt de 8×8 weer terug! Doordat de tweede generatie Euro 6 bij DAF zo anders was dan de eerste, moest de 8×8 met DAF motor helemaal opnieuw ontwikkeld worden. Dat vond CHTC geen goed idee, maar dat kan nu gelukkig wel. Men wil het marktaandeel wat Tatra de laatste jaren van GINAF weg heeft gesnoept weer terug gaan veroveren met trucks met geheel zelf ontwikkelde truck met eigen chassis. De afdeling met elektrische trucks blijft lekker doen wat ze doet, daar zit nog steeds muziek en, en ook zullen er DAF en IVECO trucks omgebouwd blijven worden voor specifieke marktvragen.
GINAF X6
GINAF Mining was een afdeling die zich vooral op het buitenland richtte. De trucks met Ford cabine zijn inmiddels uit het programma. Er zit bij deze afdeling wel heel interessant nieuws aan te komen, daarover later meer (als het financieel dagblad niet ook die primeur voor mijn neus weg kaapt 😉 )
GINAF HD5395TS

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *