[klappervideos] Twee ingekorte Scania 164’s van Timmerman

Nog een mooi staaltje auto’s veranderen bij Anton Timmerman. Net als de voorgaande series zijn deze auto’s in eigen beheer gebouwd, en verder afgemaakt met hulp van Vlastuin Truckopbouw Renswoude en Spuiterijen uit de buurt. Dit zijn voor velen toch wel dé auto’s die er geweest zijn. De BN-ND-48 die zijn leven begonnen is bij Wessels Transport Rijssen is in mijn (Erwin Visser, red.) ogen de mooiste van de twee, mede omdat het een gestuurde naloper was. Puur omdat je dubbellucht sleepers al veel ziet is dit net wat unieker. En het was een platte cabine. Dus een hele mooie verbouwing.

De 2e is een koelwagen geweest. Ook deze is ingekort en netjes opgebouwd. Hierbij dus het fotoverslag van beide wagens die als bakwagen begonnen en als trekker eindigde. Beide zijn er inmiddels niet meer. De BJ-RV-61 is ergens in Verweggistan en ziet er slecht uit. De BN-ND-48 heeft vele eigenaren in de BeNeLux gehad maar is als onderdelen auto weggegaan. Heb het geluk gehad om met beide auto’s mee te mogen, Toch wel genieten het V8 geluid door 2 van die staande pijpen te horen.

Deze blog is mede mogelijk gemaakt door Jeffrey en Max en een berg eigen materiaal. Om wat extra te genieten heb ik nog 2 filmpjes toegevoegd.Tekst en beeld: Erwin Visser

One Response

  1. Hans Kramer 12 april 2023 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *