Onbekende (en onbeminde?) bedrijfswagens van Opel

Opel stuurde een persbericht dat ze al heel erg lang bedrijfswagens maakt, met daarbij een aantal leuke foto’s. Natuurlijk veel van de Opel ‘daar heb ik mijn groot rijbewijs nog op gehaald’ Blitz, en de huidige modellen, de Combo, Vivaro en Movano. Maar vóór de naam Blitz in 1930 uit een prijsvraag rolde, bouwde Opel ook al bedrijfswagens.
Opel onbekend/overig
Opel onbekend/overigOpel onbekend/overigOpel onbekend/overigOpel onbekend/overigOpel onbekend/overig

In 1975 rolde de laatste Opel Blitz van de band, maar de naam ‘Blitz’ zou nog tot 1987 gebruikt worden. Voortaan werden modellen van de bedrijfswagentak van zustermerk Vauxhall, Bedford dus, onder de merknaam Bedford Blitz op de Duitse markt. Met name de CF busjes genoten enige populariteit, maar je kon (in ieder geval op papier) ook zware Bedford trucks met een Opel logo krijgen.Bedford BlitzBedford BlitzBedford BlitzBedford BlitzBedford BlitzBedford BlitzBedford Blitz

De laatste is misschien wel de leukste. Velen denken dat de Vivaro het eerste model boven de Combo sinds de Blitz was, ontwikkeld samen met Renault. Klopt niet! Men heeft de korte periode voor de Vivaro kwam, maar men wel al met Renault samenwerkte de Opel Arena verkocht. Niets meer of minder dan een gerebadgede Renault Trafic. Overigens kon je dit model, zoals zo veel Opels, ook met Vauxhall of Chevrolet logo tegen komen. Tata bouwt dit model nog steeds!
Opel Arena

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *