De jassen van de BD-BN-29 fieldtester

Scania 124Scania 124

De Scania R124L met het kenteken BD-BN-29 kwam bij Sipma Rolde op een wel heel speciale manier. Het bedrijf was, net als een tiental andere bedrijven in binnen en buitenland uitgekozen om als enige de nieuwste serie Scania te beproeven in de praktijk. De fieldtesttrucks waren niet voorzien van enig logo of andere verwijzingen dat het om Scania ging en ze waren allen blauw. Met de grootste geheimzinnigheid moesten de chauffeurs hun werk doen. Echter voorkwam het niet dat vele truckspotters de ont-badge-te Scania’s fotografeerden. Sipma in Rolde ‘kreeg’ een Scania met 12 liter motor toegewezen. De truck bleef na de introductie van de 4 serie bij het Drentse bedrijf en werd gespoten in de bedrijfskleuren van Sipma.

Scania 124

Tekst en foto’s Marco Havers. Liefhebber van de ‘levens van’-blogs? Dit is deel 530 in de reeks. Alle vorige en volgende blogs uit deze categorie vind je hier.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *