De Mercedes-Benz SK 2634 van Bouwbedrijf Friesland

Mercedes-Benz SK 94
In de jaren ’90 van de vorige eeuw en het eerste decennium van deze eeuw vond ik deze truck de mooiste van Leeuwarden, de Mercedes SK van Bouwbedrijf Friesland (BBF). Dit bedrijf, gevestigd op industieterrein De Hemrik in Leeuwarden (aan het water tegenover gevangenis De Marwei), had een goede naam opgebouwd met onder andere de bouw van de Achmeatoren. In 2009 nam Brabantse concurrent Heijmans het bedrijf met al haar 170 medewerkers over, om haar marktpositie in het noorden te verbeteren. In juli 2011 verhuisde de Friese Heijmans vestiging naar Drachten, in het LTO gebouw langs de A7. In 2014 volgde een flinke reorganisatie.
Mercedes-Benz SK 94
De Mercedes-Benz SK 94 is van het type 2634. Dat betekent dus een truck met een GVW van 26 ton met slechts 340 pk, een combinatie die je niet vaak tegen komt. De lading was dan ook nooit echt waar, vooral groot, en voor de Hiab 550 kraan komt een zwaar chassis natuurlijk ook goed uit. De truck kwam op 13 maart 1995 nieuw op de weg, BBF was de eerste eigenaar. Op 22 januari 2013 werd de truck door Heijmans verkocht, waarna hij op 21 januari 2014 helaas voor de export uit ons land vertrokken is.
Mercedes-Benz SK 94

One Response

  1. Marco Veldman 27 november 2021 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *