De levens van de BB-JG-53

DAF 95
Paul Gravemaker op truckfan: “Een DAF 95 430, opgebouwd voor berging. In 1995 nog van de Amsterdamse Bergings Combinatie ABC, in 2002 van Vrolijk Sleep- en Bergingsdienst. De foto uit 1995 is genomen op 5 mei tijdens een tocht van Canadese veteranen ter herinnering aan de bevrijding, de foto van 2002 op 2 februari, de dag van het huwelijk van WA en Maxima. De DAF stond toen paraat voor eventuele inzet om fout geparkeerde auto’s en vrachtwagens weg te slepen.”
DAF 95
Deze truck is deels bij Visser in Leeuwarden opgebouwd. Naar binnen was geen probleem, naar buiten met de zwaailampen er op was wat lastiger… Eind 2010 is de truck geëxporteerd.
DAF 95
Update: het verhaal was nog wat langer dan we dachten, Hans vd Peijl vult aan: “Berging en voertuigtransport de daf 95 is van 2002 tot en met 2009 mijn eigendom geweest V.D.PEIJL BERGING AMSTERDAM. Daarna is Berend Hooykammer eigenaar geworden.Door verkocht naar STIENEN die heeft hem naar Duitsland verkocht aan een Berger. Die werkt er elke dag nog mee.” Als iemand nog zelfgemaakte foto’s van de truck in één van deze uitvoeringen heeft houd ik me uiteraard van harte aanbevolen.

Liefhebber van de ‘levens van’-blogs? Dit is deel 547 in de reeks. Alle vorige en volgende blogs uit deze categorie vind je hier.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *