Doosan is door Hyundai overgenomen

Moxy MT40B
Doosan is een relatief jonge fabrikant van bouwmachines. Het begin in 1990 in Zuid-Korea, maar een kickstart kreeg het pas echt toen het de bouwmachinetak van het failliete Daewoo over nam. In 2007 nam met Bobcat over, in 2008 knikdumperfabrikant Moxy. Nu is het de beurt aan Doosan om zelf overgenomen te worden: door landgenoot Hyundai. De handtekening is gisteren, 5 februari 2021, gezet.

Voorlopig zal Doosan, net als Kia, als onafhankelijk merk blijven, met een eigen dealerorganisatie en ook met dezelfde verkoop- en ondersteuningsorganisatie. Wie nog wat dieper in het financiële verhaal wil duiken verwijs ik door naar de Korean Times.
Doosan 45

Doosan DA30

Doosan onbekend/overig

Doosan onbekend/overig

Doosan pallettruck
Bobcat 2200Bobcat 3400Bobcat 5600Hyundai 180D-9Hyundai Mighty

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *