Generations: de Volvo’s van Anton Timmerman

Erwin Visser: “Na dat zo’n 3 weken terug de eerste foto’s van de Nieuwe aanwinst van Anton Timmerman transport online kwam, kwam de reactie waar ik eigenlijk al op zat te wachten vanaf dag 1 dat ik wist dat er een Platte Fh460 Turbocompound zou komen.

Zo is Timmerman van zijn geloof gevallen?! Op zich wel logisch, aangezien de vorige Timmerman Generations een blog was met alle types 141 tot en met de R van voor 2011. Komt ook een nieuwe Generations blog aan van de 141 tot en met de vorige week geleverde NGS 580.

Maar ik dwaal af het ging dus om de Volvo (s) aangezien er wel degelijk meer geweest zijn. Dus deze Volvo erbij is voor velen verassend, maar degene die al langer meelopen of er gewerkt hebben weten dat er onder andere een Fm type 1 geweest is. Een Fm400 globetrotter type 2.

Maar voor mijn fototijd liep er al een Fh420 type 1 globetrotter. Dat is een foto van Jeffrey Breijer omdat die in die tijd wel foto’s maakte maar er ondertussen ook alweer wat jaren werkt en ondertussen een nieuwe ngs heeft. Later kwamen er 2 gebruikte type 2 Fh16 660 ers ex Landrover Experience . Er is ook nog een korte tijd een ex Stobart type 2 lowdeck geweest. Eind 2008 stond er een zwarte Fh16 660 type 3 Black Pearl edition bij Harbers op de bult en die heeft tot 2013/14 meegelopen En 4 weken terug is dan de Fh4 geleverd. Er is ook nog kort een F16 470 geweest maar daar heb ik geen foto’s van. Dat brengt het totaal op 9 Volvos.

Maar er zijn altijd andere merken geweest al verdwenen die wel eens op de achtergrond sommige ook niet. Een kleine opsomming: MAN F90, F2000 en TGA, DAF 95XF en twee keer XF105. En dan de Amerikanen niet te vergeten, 3 Macks 1 Kenworth 1 Peterbilt. Al met al een leuke opsomming van vreemde eenden in de bijt die er altijd geweest zijn.”

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *