De truck met 4 merknamen: SUMB MH600BS

Simca-Unic Marmon-Bocquet (SUMB) MH600BS
Ik hoor je denken: “Maar Alex, SUMB is toch maar één merknaam?” Klopt! Maar de afkorting staat voor Simca-Unic Marmon-Bocquet. Dit was een Frans legertruckje, de opvolger van de Dodge Beep voor het Franse leger. Omdat Unic (op dat moment een dochter van Simca) niet genoeg kennis in huis had zelf een legertruck te ontwikkelen, schakelde men de hulp van Marmon in. Simca leverde de (benzine)motoren, Unic het chassis, Marmon-Herrington de assen en vierwielaandrijving en Bocquet tekende voor de opbouw.
Simca-Unic Marmon-Bocquet (SUMB) MH600BS
In oktober 1964 ging de SUMB MH600BS in productie, in 1971 verscheen een versie met langere wielbasis, in 1973 rolde de laatste van de band. In totaal zijn er zo’n 9000 gemaakt. Sinds 2005 wordt de auto langzaam uit dienst genomen, zodat je ze nu ook in particuliere handen tegen kunt komen. Een deel heeft in 1994 nog een midlife-update gekregen, met onder andere een Renault dieselmotor.
Simca-Unic Marmon-Bocquet (SUMB) MH600BS

2 Comments

  1. Jan Clevering 17 februari 2021 Reply
    • Alex Miedema 18 februari 2021 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *