De VW Transporter T1 ‘hippiecamper’ is er nu ook van Playmobil

VW Transporter T1Wellicht geïnspireerd door het grote succes van de Lego VW Transporter T1 (daar volgt later nog een review van, die staat al jaren klaar hier om nog te bouwen), besloot die andere grote fabrikant van plastic speelgoed, Playmobil, er ook een te maken. Wat ik persoonlijk erg jammer vind is dat ze PRECIES dezelfde uitvoering hebben gekozen, tot de kleuren aan toe… Leuk als je ze naast elkaar wilt zetten, maar persoonlijk houd ik van wat meer variatie. Had mij maar een gesloten besteller gedaan in de kleuren van een leuk bedrijf. Of ik dit model zelf ga kopen? Nee, vooralsnog niet. Ik ken mezelf, voor je het weet koop ik de Back to the Future DeLorean van Playmobil ook en haal ik mijn ruim 30 jaar oude collectie weer van zolder. We hebben al zo weinig ruimte in huis! Hier onder het officiële persbericht van VW. Ze willen graag dat je m bij hun in de webshop koopt, ik heb liever dat je hem bij je lokale speelgoedwinkel haalt, die hebben het zwaar zat!
VW Transporter T1
Voor het eerst is er nu ook een Volkswagen T1 ‘Bulli’ in PLAYMOBIL-formaat (schaal circa 1:18). Ondanks het mini-formaat van deze cultauto is er veel aandacht voor detail, aangezien er een echt exemplaar als voorbeeld diende: een T1-camper uit 1962 uit de collectie van Volkswagen Bedrijfswagens Oldtimer in Hannover.
VW Transporter T1
PLAYMOBIL noemt het model simpelweg Volkswagen T1 camper. Liefhebbers van jong tot oud zullen daarentegen ongetwijfeld liefdevol praten over hun ‘Playmo Bulli’. Deze nieuwste aanwinst in de PLAYMOBIL-collectie is een kampeerbus in beigegrijs/zegellakrood die de speelgoedfabrikant uit het Duitse Zirndorf in samenwerking met Volkswagen Bedrijfswagens met veel aandacht voor detail heeft ‘gekrompen’. Het model is gebaseerd op een echte ‘Bulli’: de T1 camper ‘Henrik the Red’ uit 1962 uit de collectie van Volkswagen Bedrijfswagens. De zitbank klapt omhoog en het tafeltje en de kastjes werken natuurgetrouw. Ze zijn zelfs gevuld met etenswaar en kampeergerei. Achter het motordeksel is de motor goed herkenbaar – een klassieke luchtgekoelde viercilinder boxer uiteraard.
VW Transporter T1
Enthousiaste reacties
De positieve reactie van de fancommunity op de PLAYMOBIL ‘Bulli’ blijkt uit de vele posts op social media. Meteen na het verschijnen lieten liefhebbers van over de hele wereld op foto’s en video’s hun aanwinst zien en deelden hun enthousiasme in talloze reacties.
VW Transporter T1

VW Transporter T1
VW Transporter T1VW Transporter T1VW Transporter T1VW Transporter T1

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *