Renault T Evolution: de naam zegt het al

De pandemie die de wereld al meer dan een jaar in zijn greep heeft is best vervelend, maar het heeft als voordeel dat bedrijven op zoek gaan naar nieuwe manieren om in de publiciteit te komen als ze een nieuw product lanceren. In dit geval is het Renault die hun T-Evolution presenteert in het computerspel Euro Truck Simulator 2 en laat dat nou net een van mijn (Martijn Manrho, red.) lievelingstijdverdrijven zijn. Dus snel de game gestart en wat foto’s gemaakt van Renaults vernieuwde vlaggenschip.

In game zijn de verschillen beperkt, nieuwe toplampjes, nieuwe wielkasten en een vernieuwd dashboard. Meest in het oog springende verschil zit natuurlijk aan de voorkant waar het nieuwe front net wat agressiever overkomt als de oude versie.

In het echt zullen de verschillen natuurlijk groter zijn dan in de simulator. Desondanks een ontzettend leuk idee wat Renault heeft gehad en ik hoop dat andere merken zullen volgen (ik kijk naar jullie MAN, Volvo en Iveco).

En Renault heeft nog een leuke wedstrijd voor de creatieve mensen onder ons. Je kunt je eigen design maken, die opsturen en als je wint wordt je design op een echte nieuwe Renault T High evolution geplaatst, meer info over die wedstrijd vind je hier.

Tekst en foto’s: Martijn Manrho.

Boven nieuwe neusje, onder oude neusje

Nieuwe wielkasten die meer afsluiten dan de oude versie.

Boven oude markeringslichten aan de zij/bovenkant van de cabine, onder de nieuwe versie.

Boven het oude dashboard en beneden het dashboard van de T-evolution. Grootste verschil zijn extra knoppen bij de multimedia en navigatie unit.

Daarna uiteraard de nieuwste telg van de Renault Trucks familie even naar buiten gereden voor wat beautyshots.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *