[jubileumquiz] Sponsor in de spotlight: IVECO NLS

Iveco S-Way
IVECO NLS is misschien niet de bekendste naam, ze bestaan ook nog niet super lang. Het is ontstaan toen Schouten per 1 januari 2016 een groot deel van de taken van de Iveco importeur over nam. De Nederlandse Iveco dealers zijn hier contractueel onder gelinkt, zij behielden hun eigen verkoop- en servicerechten in de rayons. Maar het merk IVECO zelf is nog steeds dezelfde uiteraard!
Iveco Powerstar
Iveco is per 1 januari 1975 ontstaan toen de bedrijfswagen afdelingen van FIAT (met naast FIAT zelf ook de die van Unic, OM, Lancia en Alfa Romeo) fuseerden met Magirus-Deutz. Later werden nog vele andere merken aan de groep toegevoegd, waaronder de Europese truck-afdeling van Ford (de naam Iveco Eurocargo is dus geen toeval), Pegaso, Seddon-Atkinson en Astra. Er wordt vaak wat meewarig over het merk gedaan, volgens mij geheel onterecht. Niet alleen de prestaties in de Dakar maar ook de S-Way onderstrepen mijn standpunt daar in. Iveco mag dan de jongste van de grote truckfabrikanten zijn, ze heeft wel één van de grootste stambomen, wat ik hier onder graag aan wil tonen.
Alfa Romeo A12Alfa Romeo A12 (foto Harrie Kuiper).
Fiat 691Fiat 691.
Seddon-Atkinson StratoSeddon-Atkinson Strato.
Unic onbekend/overigUnic 220.
Pegaso TronerPegaso Troner.
Lancia onbekend/overigLancia Esatau, foto Jan Clevering.
OM CerbiattoOM Cerbiatto.
Magirus Deutz Eckhauber 3rd genMagirus Deutz Eckhauber 3rd gen.
Ford CargoFord Cargo.
Astra HD7Astra HD7.

De prijzen die IVECO NLS beschikbaar heeft gesteld:


[IV01] Iveco S-Way rood Eligor 1:43


[IV02] Iveco S-Way NP blauw Eligor 1:43


[IV03] Iveco De Rooy pet (2x)


[IV04] Iveco S-Way muts (2x)


[IV05] Iveco thermosbeker (2x)

Zoals de titel al zegt is dit een gesponsorde post, in ruil voor de hierboven genoemde prijzen ten behoeve van de jubileumquiz krijgt IVECO NLS onder andere deze post. Lees hem goed, de kans dat een antwoord op één van de vragen hier in staat is natuurlijk groot!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *