[jubileumquiz] Sponsor in de spotlight: Renault Trucks Nederland

Renault Meerdere
Toen Berliet en Saviem in de jaren ’70 samen gingen, ging men verder onder de naam van het moederbedrijf: Renault. Begin jaren ’80 werd Mack in de USA gekocht. Rond 2000 hield Renault grote uitverkoop. De tractorafdeling ging naar Claas, de bussen naar Irisbus (nu IVECO) en de Trucks werden een volwaardige Volvo dochter. De eerste bedrijfswagen met het bekende wybertje op de neus werd overigens al in 1900 gebouwd door Louis Renault, een bestelwagen met ééncilinder De Dion motor. Renault is een in Nederland iets ondergewaardeerd truckmerk. Toch was het voor de Nederlanders in de afgelopen Dakar met voorsprong het beste truckmerk en heeft het in het verleden bij het truckracen alles gewonnen wat er te winnen valt. En het uiterlijk van de AE uit 1991 is nog steeds futuristisch!
Renault AE (Magnum 1st gen)Renault AE (Magnum 1st gen).Renault Magnum 2nd genRenault Magnum 2nd gen.Renault Magnum 3rd genRenault Magnum 3rd gen.Renault Magnum 4th genRenault Magnum 4th gen.Renault C-serieRenault C-serie.Renault C-serie torpedoRenault C-serie torpedo.Renault D-serieRenault D-serie.Renault D-serie AccessRenault D-serie Access.Renault HybrysRenault Hybrys.Renault K-serieRenault K-serie.Renault KeraxRenault Kerax.Renault Major (R-serie)Renault Major (R-serie).Renault ManagerRenault Manager.Renault MascottRenault Mascott.Renault MasterRenault Master.Renault MaxityRenault Maxity.Renault MaxterRenault Maxter.Renault MidlinerRenault Midliner.Renault Midlum 1st genRenault Midlum 1st gen.Renault Midlum 2nd genRenault Midlum 2nd gen.Renault OS1Renault OS1.Renault Premium 1st genRenault Premium 1st gen.Renault Premium 2nd genRenault Premium 2nd gen.Renault SherpaRenault Sherpa.Renault T-serieRenault T-serie.Renault TRM 10000Renault TRM 10000.Renault TRM-serieRenault TRM-serie.Renault D-serieRenault D-serie.Berliet onbekend/overigBerliet.Saviem onbekend/overigSaviem.

De prijzen die Renault Trucks Nederland beschikbaar heeft gesteld:


[RT01] Renault T460 Eligor 1:24

[RT02] Renault T520 High Eligor 1:43

[RT03] Renault knuffel (foto eShop Renault Trucks)

Zoals de titel al zegt is dit een gesponsorde post, in ruil voor de hierboven genoemde prijzen ten behoeve van de jubileumquiz krijgt Renault Trucks Nederland onder andere deze post. Lees hem goed, de kans dat een antwoord op één van de vragen hier in staat is natuurlijk groot!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *