[jubileumquiz] Sponsor in de spotlight: Francois Janssens


Francois Janssens ken ik uit de Dakar wereld. Net als ik zelf bezocht hij ook graag het verschepen van de voertuigen in Le Havre. Dat gebeurt daar misschien niet meer, maar het contact is gebleven. Zo maakte Francois vorig jaar een aantal prachtige modellen voor Kleyn Trucks (en één extra voor mij, een pronkstuk in mijn collectie!) in ruil voor een serie bouwplaten. Deze gebruikt hij om in ziekenhuizen met kinderen te knutselen (houtbewerking gaat de meeste ziekenhuizen net een stap te ver), voorwaar een nobel doel!

De modellen uit dit artikel zijn het zijn 3d puzzels. Eerst worden ze 2d getekend, dan gelaserd en samengebouwd. Het duurt ongeveer 4 weken om iets nieuw van nul tot afgewerkt product te krijgen. Dan kunnen jullie zelf uitrekenen hoe lang het heeft geduurd alles uit dit artikel bij elkaar te bouwen! Het tekenen en bouwen heeft Francois inmiddels goed in de vingers, de goede documentatie vinden is vaak het moeilijkste. De schaal van de modellen ligt ongeveer tussen 1:28 en 1:33, dat heeft te maken met de dikte van de platen (3 millimeter) die soms om een wijziging vragen.

De prijzen die Francois Janssens beschikbaar heeft gesteld:

[FJ01] Trekker Kleyn Trucks

[FJ02] DAF N2800 381

[FJ03] DAF N2800 382

[FJ04] Iveco Powerstar Dust Warriors

[FJ05] DAF X1

[FJ06] Iveco Trakker Overdrive

[FJ07] Iveco Trakker 8×8 Firemen Dakar Team

[FJ08] Iveco Trakker Gregoor

[FJ09] DAF CF Dust Warriors

[FJ10] DAF ladderwagen brandweer

Zoals de titel al zegt is dit een gesponsorde post, in ruil voor de hierboven genoemde prijzen ten behoeve van de jubileumquiz krijgt Francois onder andere deze post. Lees hem goed, de kans dat een antwoord op één van de vragen hier in staat is natuurlijk groot!

Alle foto’s uit dit artikel zijn door of voor Francois gemaakt.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *