Digitaal museum: Pfau Rexter

Pfau RexterPfau was in de eerste plaats een fabrikant van aanbouwgereedschap voor reinigingsdiensten en dergelijke. Denk daarbij aan rolbezems en winterdienstuitrustingen. Men maakte ook eigen gereedschapsdragers, op basis van Japanse bedrijfswagens. Zo had je de Pfau Unijet, een 4×4 op basis van de Daihatsu HiJet. Ook de Mitsubishi Canter werd gebruikt om naar 4×4 om te bouwen. Bij 2050 millimeter breed heette dat dan een Protos, de 1700 mm brede versie was de Pfau Rexter. In beide gevallen zat er een 3-liter Mitsubishi dieselmotor onder de kleine kantelcabine. Het exemplaar uit deze blogpost fotografeerde ik op de IAA van 2008, het gaat hier om een A9000, met een GVW van 9 ton. Er was ook een A7500 met, je hebt m al door, een GVW van 7½ ton.Pfau Rexter

No Responses

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *