Plat is Baas – Erwin Visser

Erwin Visser: “Plat is baas is een term die je regelmatig voorbij ziet komen. Dit gaat dan om een auto met een lage standaard cabine met een oldschool opbouw. Ik weet nog wel toen ik vroeger met mijn oom meeging dit gewoon de standaard was. Met een Volvo F12 360 met standaard cabine heel Europa door. Later kreeg hij een 113 380 topline . Die feitelijk niet veel groter was dan de lage F cabine. Later ging hij naar van Maanen en gingen we met de 124 400 met lage cabine ook Europa door. Die was net ietsjes hoger dan de topline van de 3 serie. Mijn achterneef had een Daf 95 330 met laag dak. Maar die kon zoveel op de schijf krijgen dat we elke keer vroeg weggingen en laat terugkwamen en het net paste ­čśÄ. Het is wel een mooi gezicht om te zien in de tijd van de echt ruime cabines meeste merken hebben nu vlakke vloeren en meerdere cabinevarianten. Pas met een lage Fh4 mee geweest en ik kan er bijna in rondlopen dus het zijn wel een stuk ruimere wagens dan toen. En het blijft mooi kijken met de verschillende variaties die je onderweg tegenkomt.”

SONY DSC

SONY DSC

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *