Honda Civic Shuttle: één van de allereerste kleine MPV’s


Als je van autorijden houdt is koerier een mooi beroep. Op plekken waar veel koeriers parkeren kun je dan ook vaak interessante auto’s spotten, zoals deze Honda Civic Shuttle.

In 1983 lanceerde Honda de derde generatie Civics op de markt, de vijfdeurs stationcar werd Civic Shuttlegenoemd. Nu zouden we dit een crossover noemen, het zit tussen MPV (een segment dat toen net op kwam) en stationwagon in. In 1987 kwam de vierde generatie Civic, eigenlijk meer een flinke update van de derde. De Shuttle bleef tot 1991, toen de vijfde generatie op de markt kwam.


Ook de Civic CRX was een afgeleide van de derde en vierde generatie Honda Civic. Daarnaast was er nog de reguliere hatchback en de ‘Ballade’, de sedan. Fun fact: de Rover 214i die ik een tijd heb gereden was daarop gebaseerd.

One Response

  1. niels 24 november 2021 Reply

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *