Vier op een rij met vijfassers: nieuw GINAF type te koop

Als je een tijdschrift leest staat het nieuws meestal in de artikelen en niet in de advertenties. Bij Transmobiel 201 (vandaag bij de meeste abonnees op de mat, morgen bij de betere tijdschrifthandel te koop) is het nieuws dit keer op beide plaatsen te vinden. Op pagina 21 staat een paginagrote advertentie van GINAF, waar tussen de types een leuk nieuwtje is verstopt.

In de advertentie zijn de types in twee kolommen verdeeld: HPVS Starre as besturing en Luchtvering Fusee besturing. In beide kolommen is een vijfasser te vinden met de achterste vier assen direct achter elkaar, dit zijn de nieuwe types. Sommige mensen noemen dat een quadro-as, GINAF heeft geen eigen naam voor deze narrowspread opstelling met vier assen. Dit nieuwe type, de X6 5246 is zoals de naam al zegt een 10×4 met GVW van 46 ton, uitgerust met een Euro 6 motor en CF cabine van DAF. De voorste drie assen zijn gestuurd, de achterste twee aangedreven. Het type komt voort uit veel aanvragen van klanten (hoog laadvermogen op een korte auto), er lopen dan ook al enkele offerte’s. Ze zijn dus nu nog niet gebouwd, maar dit type is wel ontwikkeld en al te bestellen.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *