ESA heeft nieuwe vestiging in Heerenveen geopend

DAF meerdere
Op 1 juli 2021 opende ESA Heerenveen de deuren. In een compleet nieuw pand van 2.500 vierkante meter met vijf volledig ingerichte werkstraten staat ESA klaar voor service, onderhoud en reparatie aan alle merken trucks en trailers. Dit is een doorbraak voor ESA, want het bedrijf beperkt zich niet langer tot DAF en Ginaf trucks maar biedt nu zijn diensten aan voor alle zware materieel volgens de nieuwe TRP Service Plus formule.
Op industrieterrein IBF verrees op een mooie zichtlocatie aan de Uranus 5 een compleet nieuw pand op een terrein van ongeveer 12.000 vierkante meter. Opvallend is de grote hoeveelheid glas, zowel in de werkplaats als in de kantoren. Daardoor is er overal daglicht, maar het glas geeft ook maximaal contact tussen kantoren, werkplaats en receptie. Het pand is gebouwd naar de laatste inzichten en eisen op het gebied van duurzaamheid en veiligheid. Zo is er geen gasaansluiting, maar zijn er wel zonnepanelen waardoor het bedrijf op duurzame wijze voorzien wordt van energie. De doelstelling bij de nieuwbouw was om een nagenoeg energieneutraal bedrijf neer te zetten en daarin is ESA geslaagd.

Voorbereid op de toekomst
Maar duurzaamheid gaat verder voor ESA Heerenveen. De werkplaats is namelijk volledig ingericht en voorbereid op de truck van de toekomst. Zo is de werkplaats geschikt voor elektrische- en waterstoftrucks. Hiermee kan ESA Heerenveen niet alleen het huidige, maar ook het toekomstige wagenpark servicen en repareren. Hiermee loopt ESA Heerenveen vooruit op de ontwikkelingen die de transport sector in de komende decennia ondergaat. Met Hyzon Motors is inmiddels een akkoord bereikt waardoor de ESA groep de eerste officiële Hyzon dealer van Europa wordt.

TRP Service Plus formule
De TRP Service Plus formule is een gloednieuw DAF concept met service voor ‘all makes’. TRP is al jaren een succesvol concept met een uitgebreid assortiment aan onderdelen voor alle merken trucks en trailers. Met TRP Service Plus wordt dat uitgebreid met een multi-merk service. Voortaan kan de klant dus met zijn complete wagenpark op één adres terecht voor optimale service en onderhoud, inclusief het getrokken materieel. Dankzij de TRP parts service zijn de juiste onderdelen altijd voorradig of snel in huis dankzij het eigen parts search software systeem. TRP Parts staat voor de hoogste kwaliteit onderdelen tegen de beste prijs. In de compleet nieuwe, en met de laatste stand van de techniek ingerichte werkplaats zijn de beste diagnosetools voor alle merken beschikbaar, inclusief alle benodigde werkplaatsdata.

De toekomst is al begonnen
De komst van ESA naar Heerenveen brengt het bedrijf samen met servicepartner BSF nog dichter op de klanten in Friesland. ESA bestaat inmiddels 95 jaar en is DAF Trucks, GINAF en Tatra dealer in Friesland en Groningen.
Voor ESA Heerenveen begon de toekomst met de opening op 1 juli. In verband met de nu nog geldende corona maatregelen is er besloten om in september of oktober een open dag te organiseren om de nieuwbouw te vieren.

Het team is, onder leiding van bedrijfsleider Jurjen Ypma, in het afgelopen jaar opgeleid en getraind binnen de ESA organisatie en staat klaar om de klanten te helpen en op deskundige wijze technische problemen op te lossen.

ESA is een meer dan 90 jaar jonge, internationaal opererende DAF dealer, die regionaal zaken doen hoog in het vaandel heeft staan. Een van de  ESA  prioriteiten is om dicht bij haar klanten te staan en service binnen loopafstand te bieden.

ESA Heerenveen is geopend op werkdagen van 8:00 tot 18:00 uur en op zaterdag van 8:00 tot 12:15. Mocht je ze willen bellen kan dat op 0513-203044.

Tekst: Iep van der Meer.
DAF XF Euro 6DAF XF Euro 6 ~ Brant Visser.
DAF CF Euro 6DAF CF Euro 6 ~ Wenau.
DAF XF95DAF XF95 ~ Gebr. Groen.
GINAF X4446-TSGINAF X4446-TS ~ Wisman.
DAF XF105DAF XF105 ~ Wenau.
DAF XF Euro 6DAF XF Euro 6 ~ Pax.
DAF 33DAF 33.
Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *