Op bezoek bij Peter van Burik’s automuseumpje


Onlangs was ik in Apeldoorn, waar maar liefst vier deelnemers van de jubileumquiz wonen, om de prijzen bij de winnaars langs te brengen. Nu vind ik al mijn lezers natuurlijk ontzettend lief, maar ik verheugde me er vooral op om eindelijk Peter van Burik eens te ontmoeten. Peter heeft in het pand waar zijn familie al generaties een autobedrijf heeft zijn auto-collectie staan. En dan niet een automuseum met de auto’s die je in élk museum ziet. Maar de wat apartere auto’s, én juist de auto’s die vroeger zo gewoon waren dat iedereen ze is vergeten. Bijna iedereen, Peter houdt ze in ere. Het mooist van ieder voertuig is het verhaal er bij. Denk daarbij aan de besteleend die afgelopen vrijdag op de kop af 52 jaar bij de Van Buriks was. Nu zou ik van iedere auto het verhaal op kunnen schrijven. Was ik eerst ook van plan. Maar Peter kan dat zelf veel beter. Volg daarom vooral de facebookpagina over zijn collectie, “mijn automuseumpje”. Peter, nogmaals bedankt voor je gastvrijheid en de rondleiding!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *