De Henley Hercules heftruck van Foeth

Henley Hercules
Onlangs was ik op de Harselaar, het grote industrieterrein bij Barneveld. Daar kreeg ik een rondleiding bij Foeth – Quality Pre-owned Process Equipment. Tussen alle transportbedrijven, truckdealers en carrosseriebouwers misschien niet het eerste adres daar waar je mij zou verwachten, maar mijn oud Kleyn-collega Joyce zit daar tegenwoordig op de marketing-afdeling. Ik kwam er vooral even om bij te praten, maar de rondleiding was een leuke bonus.
Henley Hercules
De laatste hal die we bekeken was die met de gereviseerde procesapparatuur. Maar tussen al het blinkende (zo goed als) nieuwe spul, viel mijn oog op iets ouds: een Henley Hercules heftruck! Deze hebben ze al decennia in gebruik en doet blijkbaar nog steeds dienst.
Henley Hercules
Henley werd in 1966 door Doug Hardwick in Groot-Brittannië opgericht. Tien jaar later werd ze opgeslokt door Lansing, een veel grotere heftruckfabrikant. De modellen Hercules en Huskey werden nog een tijdje onder de merknaam Lansing-Henley verkocht. Niet veel later werd Lansing op haar beurt zelf over genomen, door Linde. De Ierse importeur van Mitsubishi heftrucks heet ook Henley, maar ik heb niet kunnen ontdekken of er een band is tussen deze twee heftruck-Henley’s.
Henley HerculesHenley HerculesHenley HerculesHenley Hercules

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *